Litegrann om mig

Sedan jag var mycket ung har jag hållit på att måla, fixa och skapa saker med händerna. Min närmaste inspiratör var min far som lärde mig vika och klippa magiskt fina pappersstjärnor, bygga drakar och kojor. Oftast var det utelek som gällde och många var äventyren i det (som jag inser nu) lilla skogspartiet bakom vårt hus.  

När jag var barn fanns det bara två kanaler på TV:n och när något nytt började på andra kanalen blippade en liten vit pil uppe i högra hörnet av rutan. Minns programmen Hajk och Vilse i Pannkakan, Beppes godnattstund och Fem Myror. Alla dessa har på något sätt lagt grunden för min kreativitet. Just det där att kunna skapa något av andra saker och att se de stora möjligheterna i det lilla omkring oss sådde ett frö av kreativitet.

Minns mina första sagoböcker med Plupp med det blåa håret uppe på fjället. Sedan började jag läsa seriemagasin. Först var det Kalle-Anka och Tintin som hade ganska spännande saker för sig. När jag kom in i tonåren var det kärlek och äventyr som dramatik som gällde och då gick jag över till Harlekinromaner, Starlet och Agent X9. Idag kan jag se kopplingarna mellan orädda kurviga kvinnor med svallande hår och mina grafiska uttryck med tydliga konturer i måleriet. Har funnit stor inspiration i fantasygenren och av konstnären Boris Vallejo´s verk.
 

Under åren har jag jobbat med en mängd olika saker som på olika sätt haft kopplingar till min barndom, och nu känns det som om jag hittat rätt fokus. Jag gör det jag känner att jag kan göra bra, och låter bli det andra. Måhända att man är är lite annorlunda ;-) Men att få vardagen att funka med en ett halvt fotbollslag av ungar under samma tak i kombination med ett kreativt sinne är en utmaning, men det är det värt. 

Hoppas Du hittar något Du gillar!
//Rosa
 

BAKGRUND

Estetiska konststudier på gymnasiet, Bild-& formlinje,  fristående kurser i illustration, grafisk form samt copy. Arbete som grafisk formgivare och illustratör.
Utbildningar inom sälj- och marknadsföring och arbete inom området. Sedan 2009 varvar jag jobbet som grafisk kreatör med konstnärsyrket. Det ger mig ett härligt spelrum för nytänkande och utveckling av min kreativitet.

Tidigare visningar:

2009 Galleri Aguéli/ Stockholm. 2010
”Passion”  Galleri Zebra/ Södertälje. 
2011  ”Art in mind” Brick Lane Gallery/ London. 2013 ”Love is in the air” Galleri Westerlind/ Nyköping. 2014 Stockholms Konstsalong. Galleri Sjöhästens Sommarsamling/ Nyköping. 2016 ”Gott & Blandat” Galleri Westerlind/ Nyköping. 2017 
"Flower Power" Galleri Westerlind/ Nyköping "Dare to Dream" Galleri Engleson/ Stockholm.2019
Rosa´s Galleri, Berga-Tuna/ Nyköping
Deltagare i Konstrundan i Östra Sörmland årligen sedan 2011 (undantaget 2020)

 

Att ständigt utvecklas och prova nya tekniker och material känns viktigt för mig. Att ha roligt när man jobbar och vara nöjd med det man gjort är nummer ett!


Genom åren har jag utvecklat ett  signifikant formspråk i det jag skapar, vilket gör att kommentarer som "visst har väl du gjort den tavlan?"  allt oftare dyker upp. Fantastiskt trivsamt tycker jag, och gör numera precis det jag känner för. Ibland målar jag mer traditionellt och med nästan fotografisk precision, ibland mera lekfullt med massor av färg och lite galna proportioner. 

Min konst har även exponerats i cafeér och restauranger runt om i landet som:  Café Continental i Båstad, Mimmis Visthus i Norrköping, Hamnmagasinet i Nyköping och Busiz lunchrestaurang i Nyköping. Att uppleva konst i vardagliga miljöer är överlägset tycker jag. Den bör vara en del av rummet, där människor finns, rör sig och agerar naturligt. En interaktion som visar oss vad vi gillar.
–Prova!