Efter sommarens alla aktiviteter och olika projekt känns det inspirerande att plocka fram skisser, foton och anteckningar som jag samlat på mig under året. Har så länge sett fram emot mitt vernissage i Stockholm så att det känns smått overkligt att det snart är dags!

Så just nu jobbar jag dygnets alla tillgängliga timmar för att få allt klart i tid. Låter därför min tavla Moonbride vara ikon för utställningen, som jag valt att kalla "Dare to dream".
Tycker att det är så otroligt viktigt att vi håller fast vid våra drömmar, vågar tro på det vi önskar oss och sätta upp mål som för  oss dit vi vill. 

OBS! Datumet är nu framflyttat till 
den 25 november för livet kom emellan och jag behöver lite mer tid. Vill ju göra detta riktigt bra! Som man säger: "If you can dream it, you can do it" 

Så Varmt Välkommen till Gamla Stan i Stockholm 25-30 november! Kanske du finner den perfekta julklappen till någon du tycker om, eller kanske till dig själv!

Läs hela inlägget »

Varje år kommer sommaren som en varm våg, proppfull av intryck, lust till saker, drömmar, känslor, inspiration och nya möjligheter, men likväl en massa måsten... Konsten att finna en balans under denna årstid är verkligen just - en konst.  Själv kan jag verkligen se fördelen med en pausknapp, om det var möjligt.

Man vill ju passa-på och inte missa något. Men samtidigt är det vissa stunder så otroligt toppen att bara ta en paus och känna efter, smaka på sommaren (som Ernst skulle ha sagt).  

I sommar har jag bestämt mig för att göra klart de projekt jag åtagit mig sedan tidigare och ladda med sommarenergi inför höstens utställning i Stockholm och annat som är på gång. Därför gör jag också plats i ateljén och erbjuder lite trivsamma sommarpriser.  Välkomna till Jönåker!

Läs hela inlägget »

Lustigt det är egentligen, ju mer man har att göra desto mer dyker det upp. En massa idéer och inspiration ligger och bubblar under ytan och bara väntar på att få iscensättas.  Det där med att "ta en paus" är allt som oftast precis runt hörnet, men sedan rullar det på igen. Visst är det kul, men det var länge sedan man satt en dag och bara hade tråkigt. Ja ni vet så där som barn kan säga, "jag har ingenting att göra , det är sååååå tråkigt".

Själv tycker jag att fenomenet att ha tråkigt är underskattat. Ibland behöver man checka ut från ekorrhjulet och bara vara. Tänk vilken möjlighet att vila sina sinnen (för att inte tala om sin kropp). Men å andra sidan så skulle nog jag inte ha tråkigt särskilt länge. Någon liten förbifladdrande fjäril skulle sätta fantasin i rullning och sedan vore det kört...
Idag lördag har jag vernissage på Galleri K, Kordinaten i Oxelösund, så om du vill ta en paus från shoppandet på Oxelö marknad så finns jag där fram till kl.15.00 Ha en fin dag!

Läs hela inlägget »

Vaknade tidigt och kände mig makalöst pigg trots att det inte blivit många timmars sömn inatt. Som alltid innan ett evenemang är det många tankar som måste få plats i huvudet och inget skall glömmas bort. Efter gediget arbete och många veckors förberedelser är dagen kommen och nu är allt under kontroll, faktiskt. Känns roligt, spännande och härligt och ser verkligen fram emot helgen. Förutom gårdsmarknad med loppis, hantverk och fikaförsäljning så har helgen till ära fyra extra konstnärer flyttat in i stallet! Butiken är öppet som vanligt och jag och min konst finns självklart också på plats. Dessutom finns nya konstkort till försäljning. Så ge er ut på äventyr i vackra Kiladalen!

Läs hela inlägget »

Nu frodas både fräknar och kreativitet - så här kommer en INBJUDAN till vår vårmarknad!
Varmt Välkomna!

 

Läs hela inlägget »

Oj, vad tiden går fort när man har roligt!
Helt plötsligt händer allt på en gång. Trädgårdens växter och djurliv har vaknat, inspirationen sprudlar och dygnets timmar är alldeles för få. Mycket finns att se fram emot, men ändå behöver man ju ta några små stunder emellanåt till att göra... ingenting! 

För många år sedan när jag pluggade marknadsföring och var bekymrad över att det ibland kändes som om man inte kom framåt (tillräckligt fort), så sa min studievägledare en jättefin sak: "Om du tänker dig livet som en stege, så är alla delar lika viktiga, även mellanrummen!"  
Otroligt bra sagt! Så jag passar på att unna mig att njuta av mellanrummen, så att min stege är stabil och leder dit jag vill. Långsamt ibland och ibland i små glädjeskutt ;-)

Efter konstutställning och Bomässa laddar vi nu för årets Konstrunda. I år har jag ju flyttat min ateljé hemifrån till Rustik Gårdsbutik på Öllsta, och därför har vi döpt om Berga-Tuna Vårmarknad till RUSTIK VÅR - Marknad och Konstrundan. Kommer att bli toppen! Hojta till om du vill vara med och stå på marknaden! 
 

Jag målade ju en somrig målning i montern under Bomässan. Denna auktionerades ut under helgen till förmån för Barncancerfondens arbete och det vinnande budet blev 3500kr!

Jättekul att kunna bidra!
(sedan kom ett litet Diplom på posten som tack :-)  

Med allt som händer i världen är det viktigt att stanna upp och värdesätta allt vi har. Saker som många tar för givet skulle vara en stor skatt för andra. Så gå ut och njut av dagen, se dig omkring och lev fullt ut!
 

Läs hela inlägget »

Efter ett antal händelserika dagar med full rulle, målande, fixande, bärande, snickrande och planerande fick vi en mycket rolig och färgstark mässupplevelse. Många skratt och intressesanta samtal, beställningar och nya kontakter så det känns toppen!

Min auktion till förmån för Barncancerfonden inbringade 3500kr. Känns bra att  kunna bidra till något fint ändamål!
Nu ska jag försöka hinna njuta lite av vårsolen innan det är dags attt kavla upp ärmarna igen inför årets version av Konstrundans Öppet Hus den 6-7 maj. I år kommer jag givetvis att ställa ut min konst i ateljén på Rustik Gårdsbutik. I år byter även min lilla gårdsmarknad som jag brukar köra i samband med konstrundan, namn och plats från Berga-Tuna Vårmarknad till Rustik Vårmarknad & Konstrundan. Kommer bli toppen!

Läs hela inlägget »

Nu är produktion och planering i full gång inför NYKÖPINGS BOMÄSSA! Det känns otroligt roligt att delta i mässan detta år som har det historiska temat Gästabudsåret. Det kommer ju innebära ännu mer av det goda! Vi vågar lova att alla besökare erbjuds att få bli både riktigt glada och mätta med både inspiration och massor av ätbart. Härligt!

Trenden att återbruka möbler och sätta sin personliga prägel på sitt hem fortsätter ju att växa, så vi vill få fler att upptäcka glädjen i att måla och skapa personlig inredning till sitt hem. Med Chalk Paint kan du måla både möbler och inredningsdetaljer, eller varför inte göra egna konstverk. Carina visar de olika teknikerna, ger expertråd och du får självklart prova på att måla med färgen! I montern finner du färgstark och personlig konst och unika handmålade skyltar. Vi tror att du ska bli riktigt inspirerad att själv sätta igång! 

I monter G27 bjuder jag och Carina från Rustik Gårdsbutik på färgfest för att välkomna våren! Självklart har vi bra mässpriser på färg och konstverk under hela helgen!
 


Under helgen startar vi även en tävling om en BARNRUMS-MAKEOVER och jag målar klart ett konstverk som vi auktionerar ut till förmån för Barncancerfonden... -Mer detaljer om detta inom kort i två separata inlägg :-)

Varmt Välkommen till oss i monter G 27 i Gästabudshallen!
/Rosa & Carina

Läs hela inlägget »

Efter många veckor av förberedelser inför en utställning eller ett event är det viktigt att planera in en stund av återhämtning efteråt. Ofta får jag frågan om hur lång tid det tar för mig att måla en tavla. Svaret jag ger kan då bli lite mer omfattande än vad man väntat sig... 

Eftersom mycket av mitt skissande äger rum i mina tankar och löper paralllt med min vardag, är det en kreativ process som sällan har en början eller ett slut. Den fysiska skissen och det färdiga resultatet är därför produkten av en inre resa som inte är helt lätt att styra. I en perfekt tillrättalagd värld skulle jag bege mig till jobbet (i detta fall ateljén) på morgonen och genast påbörja min produktion. Efter halva dagen skulle jag ta mina 45 minuters lunch och helt enkelt tänka på annat. Sedan full fart framåt för att kl.17.00 checka ut och mycket nöjd bege mig hemåt. Ledig, med en lugn familj som är självgående och tacksamt äter en harmonisk middag med mig kl.18.00. Kvällen är öppen för fria aktiviteter fram till läggdags (för mig) kl.22.30. Lugn natt med lagom äventyrliga drömmar som avslutas med ett utvilat uppvaknande nästa dag kl.06.30. 
Otroligt...

Nja, man kan säga att verkligheten mer är såhär...
Vaknar kl.04.30 av någon anledning, kan inte somna om och hjärnan vaknar till. När övriga familjen sover (inklusive hundar och katt) befinner jag mig "på jobbet". Fantiserar, funderar, skissar och planerar. Till slut måste jag kliva upp och få tag i en penna och ett skissblock. skissar snabbt upp något. går och lägger mig, somnar, sover som en bebis fram till kl.06.30, snoozar till 06.45 och studsar upp för att väcka alla skolbarn, släppa ut hundarna, sätta på kaffet och styra upp dagen. 

Puh!
När den älskade familjen kommit hemifrån för dagens uppgifter återvänder jag hem för att samla ihop mig och åter hitta fokus. Häller upp den andra kaffekoppen för dagen, studerar min tidigare gjorda skiss och försöker jobba vidare. Det går sådär... Går till köket och tar tredje koppen kaffe. går ut med hundarna, åker till ateljén, och kollar min fantastika utsikt. 
Efter en halvtimme plockar jag fram en tidigare målad duk som ej är färdig. Tittar på den. Tittar på den igen. Målar över den och släpper loss... 
När jag tror att det är dags att ge upp så ser jag någonting som känns så rätt. Jag lägger på mer färg och hoppas att jag ska hinna tillräckligt klart för att inte tappa överföringen från min tankeskiss till målarduken. Hinna klart innan omvärlden gör sig påmind.
Jag målar och svarar inte när telefonen ringer. 
Så sitter den där, bilden som jag tänkt den, fast nästan lite bättre faktiskt. 

Tittar på telefonen och ser att det är dags att åka och samla ihop familjen... Åh, vad jag skulle vilja fortsätta måla klart, men det får bli imorgon, eller någon annan dag.
Jag plockar ihop och tar en snabb bild på tavlan med mobilkameran så att jag ändå kan fundera vidare på nästa steg, tillbaka i verkligheten.
Lämnar ateljén kl 16.10 och hämtar på fritids, sedan hem och laga middag, läxläsning, tvätt och allmänt vardagspyssel. Somnar ändå 22.30, ganska nöjd och hoppfull inför morgondagen.
Vaknar kl.06.30 nästa dag och inser att dagen är fullbokad med möten så det blev inget målande alls. 
 

Känner mig som en nykär tonåring som inte kan fokusera på något innan hon får träffa sin älskade igen (vi pratar tavla nu) ;-) Självklart hanterar jag min vardag ansvarsfullt, men under ytan bubblar en massa nya idéer som fått energi från mitt nyaste projekt och som också vill få ett fysiskt liv.
Så när någon som står mig nära märker att jag tystnar och frågar mig vad jag tänker på, svarar jag "jag skissar"... 
Varje tavla är en del av mitt liv, där och då, här och nu. Så svaret på frågan är att själva måleriet är bara en liten del...
Just nu laddar jag om, reser i tankarna, umgås med dem som står mig närmast och hanterar vardagen. Nya skapelser är på väg att födas... men just nu, ska jag "bara vara"
Imorgon ska jag måla igen...

Läs hela inlägget »

kalender

Välkommen hit...
OBS! 
Mammarosa Artworks har nu  flyttat verksamheten till RUSTIK Gårdsbutik på Öllsta Västergård i Jönåker! 

Öppet
torsdag-fredag 11-18
lördag-söndag 11-16
Hoppas vi ses!
Se mer 

www.rustikgardsbutik.se/index.php

Sedan sommaren 2016 är jag en del av ett samarbete med andra företag i närområdet för att inspirera besöksnäringen i vår vackra landsbygd. I projektet Kiladalen erbjuder vi besökarna en brett utbud av att Bo-Äta-Göra-Shoppa och Uppleva.

Besök oss från Nyköping längs med gamla E4:an söderut ända till Stavsjö och området Kolmården. Läs mer på:  www.kiladalen.com