Work in progress – Empowered 100x100cm Work in progress – Empowered 100x100cm

Efter en sommar med värme och sol över förväntan, känns det nu ganska skönt att plocka fram mysiga koftor och ljuslyktor framåt kvällningen. Trots att trädgården blivit hårt grillad dessa månader, finns liv kvar som de senaste dagarna poppat fram igen med nya knoppar i elfte timmen. Det är lätt att redan nu börja längta till nästa säsong och nya de projekt som ligger i skissboken. 

De senaste månaderna har jag nog mest varit lite överallt men ändå fått en del gjort. Hemmet och familjen har varit ett stort fokus och nu känner jag mig mer redo för, som man säger, "höstens utmaningar". I ateljén väntar en massa konstnärsmaterial  otåligt på mina idéer och det ska bli kul att sätta igång. 
 
Hösten smyger sig på med vindar, kringfarande löv och rodnande kärleksört. Själv tycker jag att detta är en härlig tid, när ordningen på något sätt återställs... Den äventyrslust som virvlat runt hand i hand med alla intryck och sprudlande sol har gjort mig lite mätt. Nu längtar jag efter lugn, harmoni och en känsla av överskådlighet. En önskan om "var sak på sin plats". 

Nästa helg firar vi återigen Kiladalens Dag här i området. På lördag mellan 10-15 har de flesta aktörerna längs gamla E4 öppet och bjuder på överraskningar och fina erbjudanden... Vilken utflykt! (På kvällen avslutas dagen kl.18.00 med  konsert, gemytligt mingel och prisutdelning i Lunda Kyrka, självklart fri entré.) 

Själv finns jag precis som föregående år på plats hos Rustik GårdsbutikÖllsta i Jönåker. Vi har öppet ända till 16.00 och förutom konst, färg och inredning kan du här fynda på loppisen i logen och unna dig en smarrig go-fika. Varmt Välkomna!
 

För dig som även annars är sugen på en vällagad god lunch med min konst som ögonfröjd, så kan jag varmt även rekommendera ett besök på Busiz restaurang vid Biostaden här i Nyköping. Mina  tavlor finns att beskåda i restaurangen , så titta förbi och ta en lunch eller en fika, givetvis fri parkering. (Finner du något intressant så är du välkommen att höra av dig såklart!)
Ha det så gott!

Läs hela inlägget »

Solsken solsken och åter solsken och helt plötsligt regn och svala vindar. Brunbrända och halvt grillade andas vi ut och inser att det faktiskt bara är i mitten av juni och inte slutet av juli.  Vilken början på sommaren det varit! Alla projekt och alla blommor är igång samtidigt och nog kan det vara på plats med en stilla undran... "Vad ska det bli av det här?"

Men nog är det vackert alltid och när växtligheten nu fått lite regn hörs nästan en lättnadens suck från trädgården. Själv har jag inte hunnit måla någoting den senaste månaden... på duk, vill säga...  Med blommor som skall planteras och falufärg som skall strykas på plankor har kreativiteten ändå fått sin beskärda del. Nu närmast väntar ledighet, samvaro med familjen och lite måleri mellan alla projekt.. Det känns toppen! Glad midsommar!

Läs hela inlägget »

Nu i helgen öppnade årets förhandsvisning av konstrundan på NK villan här i Nyköping.  38 av de drygt 60 konstnärer som deltar i öppet hus den 5-6 har valt att även visa upp sig i utställningen som pågår till den 28 april. Denna soliga lördag satte vi dessutom rekord i antalet vernissagebesökare! Det känns jätteroligt att få vara delaktig och ansvara för allt marknadsföringsmaterial och hemsida för konstrundan för andra året i rad. Det har blivit många timmar framför datorn, men så blev det ju  rätt bra tillslut ;-) Själv har jag inte hunnit måla så mycket nytt men jag har tavlan "Jungle Lovebirds" med på NK villan, där man dessutom kan äta jättegod lunch på vardagarna. Väl värt ett besök, såväl för sinnet som för magen! ;-)  Hoppas vi ses den 5-6 maj!

Läs hela inlägget »

Efter en otroligt rolig Bomässa på Rosvalla den 18-19 mars, stundar nu förberedelser för såväl trädgårdsdrömmarnas genomförande samt allt fxande inför årets Konstrunda här i Östra Sörmland. Härligt när alla vaknar till liv och sprudlande idéer flyger runt och inspirerar fler till projekt. De närmaste veckorna kommer jag fokusera på arrangemanget Öppet Hus och föreningens hemsida där alla medverkande konstnärer och härliga verk ska uppdateras. Sedan blir det minsann måla av. Har skissat en del under vintern och längtar verkligen efter att sätta igång!
Nu känns det roligt igen och när dagarna är längre är allt möjligt...

Läs hela inlägget »

Brr! Så kom äntligen vintern till oss i Kiladalen. Kallt, vackert och en påminnelse om hur underbart varmt det kan vara. Fler än jag längtar nog till sydligare breddgrader och härliga barfotapromenader i varm sand. Själv får jag drömma mig bort med målande och skissande och ett stort antal koppar te framför brasan.  Ser verkligen fram emot värmen och sommaren just nu. I butikerna trängs tulpaner med färgglada vivor som ropar om våren. Min konst är ju också ganska färgglad, så om du söker en extra färgklick som höjer temperaturen därhemma, hör gärna av dig! 

Läs hela inlägget »

Det är den tiden på året då man lättare stannar upp och reflekterar över sina val och prioriteringar. Likväl är det ändå lätt att knalla på i samma invanda fotspår och inte förändra särskilt mycket, trots goda insikter och föresatser.

Tror att vi behöver vara snälla mot oss själva och helt enkelt gilla läget. Åtminstone en gång om året behöver vi känna att vi är alldeles tillräckligt bra och andas fritt utan stress över nästa steg.  2017 har för mig varit fyllt av både med och motgångar, stora drömmar och planer som inte riktigt fallit ut som tänkt, men även överraskande möjligheter som dykt upp där jag minst anat det.

Är otroligt tacksam över alla erfarenheter som gör att jag med gott samvete nu i årets sista dagar stannar upp och andas. Möter 2018 med en stor portion ödmjukhet, motivation och hopp om ett fantastiskt år!

Stort Tack och önskan om ett Gott Nytt År!  
 

Läs hela inlägget »

Efter sommarens alla aktiviteter och olika projekt känns det inspirerande att plocka fram skisser, foton och anteckningar som jag samlat på mig under året. Har så länge sett fram emot mitt vernissage i Stockholm så att det känns smått overkligt att det snart är dags!

Så just nu jobbar jag dygnets alla tillgängliga timmar för att få allt klart i tid. Låter därför min tavla Moonbride vara ikon för utställningen, som jag valt att kalla "Dare to dream".
Tycker att det är så otroligt viktigt att vi håller fast vid våra drömmar, vågar tro på det vi önskar oss och sätta upp mål som för  oss dit vi vill. 

OBS! Datumet är nu framflyttat till 
den 25 november för livet kom emellan och jag behöver lite mer tid. Vill ju göra detta riktigt bra! Som man säger: "If you can dream it, you can do it" 

Så Varmt Välkommen till Gamla Stan i Stockholm 25-30 november! Kanske du finner den perfekta julklappen till någon du tycker om, eller kanske till dig själv!

Läs hela inlägget »

Varje år kommer sommaren som en varm våg, proppfull av intryck, lust till saker, drömmar, känslor, inspiration och nya möjligheter, men likväl en massa måsten... Konsten att finna en balans under denna årstid är verkligen just - en konst.  Själv kan jag verkligen se fördelen med en pausknapp, om det var möjligt.

Man vill ju passa-på och inte missa något. Men samtidigt är det vissa stunder så otroligt toppen att bara ta en paus och känna efter, smaka på sommaren (som Ernst skulle ha sagt).  

I sommar har jag bestämt mig för att göra klart de projekt jag åtagit mig sedan tidigare och ladda med sommarenergi inför höstens utställning i Stockholm och annat som är på gång. Därför gör jag också plats i ateljén och erbjuder lite trivsamma sommarpriser.  Välkomna till Jönåker!

Läs hela inlägget »

Lustigt det är egentligen, ju mer man har att göra desto mer dyker det upp. En massa idéer och inspiration ligger och bubblar under ytan och bara väntar på att få iscensättas.  Det där med att "ta en paus" är allt som oftast precis runt hörnet, men sedan rullar det på igen. Visst är det kul, men det var länge sedan man satt en dag och bara hade tråkigt. Ja ni vet så där som barn kan säga, "jag har ingenting att göra , det är sååååå tråkigt".

Själv tycker jag att fenomenet att ha tråkigt är underskattat. Ibland behöver man checka ut från ekorrhjulet och bara vara. Tänk vilken möjlighet att vila sina sinnen (för att inte tala om sin kropp). Men å andra sidan så skulle nog jag inte ha tråkigt särskilt länge. Någon liten förbifladdrande fjäril skulle sätta fantasin i rullning och sedan vore det kört...
Idag lördag har jag vernissage på Galleri K, Kordinaten i Oxelösund, så om du vill ta en paus från shoppandet på Oxelö marknad så finns jag där fram till kl.15.00 Ha en fin dag!

Läs hela inlägget »

kalender


Om du vill besöka mig i min ateljé så hör gärna av dig innan så att jag säkert är på plats. Jag har en förmåga att vara  lite överallt... Men oftast finns det konst att uppleva ;-)

Mammarosa Artworks c/o RUSTIK Gårdsbutik på Öllsta Västergård i Jönåker 


Öppet
torsdag-fredag 12-17
lördag-söndag 11-16
Hoppas vi ses!
Se mer 

www.rustikgardsbutik.se/index.php

Sedan sommaren 2016 är jag en del av ett samarbete med andra företag i närområdet för att inspirera besöksnäringen i vår vackra landsbygd. I projektet Kiladalen erbjuder vi besökarna en brett utbud av att Bo-Äta-Göra-Shoppa och Uppleva.

Besök oss från Nyköping längs med gamla E4:an söderut ända till Stavsjö och området Kolmården. Läs mer på:  www.kiladalen.com