Rosa - Mamma, kreatör och livspusslare...

Detalj av "Let me play"
Detalj av "Let me play"

Sedan jag var mycket ung har jag hållit på att måla, fixa och skapa saker med händerna. Min närmaste inspiratör var min far som lärde mig vika och klippa magiskt fina pappersstjärnor, bygga drakar och kojor. Oftast var det utelek som gällde och många var äventyren i det (som jag inser nu) lilla skogspartiet bakom vårt hus.  Jag har varit både indian, diamantslipare (man krossar glittriga stenar med större gråstenar) och hemlig agent (sitter i ett träd och smygtittar på förbipasserande).

När jag var barn fanns det bara två kanaler på TV:n och när något nytt började på andra kanalen blippade en liten vit pil uppe i högra hörnet av rutan. Minns programmen Hajk och Vilse i Pannkakan, Beppes godnattstund och Fem Myror. Alla dessa har på något sätt lagt grunden för min kreativitet. Just det där att kunna skapa något av andra saker, att se de stora möjligheterna i det lilla omkring oss. 

"Kiss me Tiger"
"Kiss me Tiger"

Minns mina första sagoböcker med Plupp med det blåa håret uppe på fjället. Sedan började jag läsa seriemagasin. Först var det Kalle-Anka och Tintin som hade ganska spännande saker för sig. När jag kom in i tonåren var det kärlek och äventyr som dramatik som gällde och då gick jag över till Harlekinromaner, Starlet och Agent X9. Idag kan jag se kopplingarna mellan orädda kurviga kvinnor med svallande hår och mina grafiska uttryck med tydliga konturer i måleriet. Har funnit stor inspiration i fantasygenren och av konstnären Boris Vallejo´s verk.
 

Under åren har jag jobbat med en mängd olika saker som på olika sätt haft kopplingar till min barndom, och nu känns det som om jag hittat rätt fokus. Jag gör det jag känner att jag kan göra bra, och låter bli det andra. Att få vardagen att funka med en ett halvt fotbollslag av ungar under samma tak i kombination med ett kreativt sinne är en utmaning. Men det är det värt. 

Att vara nöjd och stå för det man gör känns viktigast för mig. Sedan när någon tycker om, och vill ha det man skapat, då blir man ju extra glad!

Hoppas du hittar något Du gillar!
//Rosa

”Jag inspireras mycket av naturen och blandar friskt med färger och former i mitt skapande. Finner designstilar som Art Nouveau och Jugend fascinerande. Mitt signum är genomgående färgstarka och ofta lustfyllda motiv i ett tydligt grafiskt formspråk. Skapar i akryl och blandteknik och hoppas att du som betraktare skall beröras, bli glad och få en riktig energikick!

visste du att...

Du kan även se  Mammarosa-konst på Highlight Café på Biostaden i Nyköping. Passa på att njuta av både vällagad god mat och ögonfröjd! Öppet alla dagar...
Se hemsida för mer info
www.highlightcafe.se

tidigare utställningar & annat

Sedan gymnasiet har jag tagit estetiska konststudier, gått bild-& formlinje, samt fristående kurser i illustration, grafisk form samt copy. Under åren har det även blivit utbildningar inom sälj- och marknadsföring och jag har arbetat som säljare. Sedan 2009 jobbar jag som grafisk kreatör med illustration, fotografi och texter . Arbetet som konstnär ger mig dessutom stort spelrum för kreativt nytänkande. Extra roligt är det att skapa dekorelement för inomhus- och utomhusmiljöer.

Interiör från Mimmis Visthus i Norrköping 2013
Interiör från Mimmis Visthus i Norrköping 2013

Egen utställning på Galleri Aguéli/ Stockholm (2009)  ”Passion” på Galleri Zebra/ Södertälje (2010). 2011 deltagare i utställningen ”Art in mind” på Brick Lane Gallery i London. Ställde ut på Stockholms Konstsalong och i Galleri Sjöhästens Sommarsamling 2014. ”Love is in the air” (2013) ”Gott & Blandat” (2016) och "Flower Power" (2017) på Galleri Westerlind i Nyköping. Under åren har jag också ställt ut i flera cafeér och restauranger runt om i landet bl.a  Café Continental i Båstad och Mimmis Visthus i Norrköping. 

Varje vår under Konstrundan i Östra Sörmland är min ateljé öppen för besök. 

Fr.o.m april 2017 är jag en del av styrelsen för FIK, Förening i konst. SE MER av vad vi i föreningen jobbar med...