MAMMAROSA – MER OM MIG

Sedan jag var mycket ung har jag hållit på att måla, fixa och skapa saker med händerna. Min närmaste inspiratör var min far som lärde mig vika och klippa magiskt fina pappersstjärnor, bygga drakar och kojor. Oftast var det utelek som gällde och många var äventyren i det (som jag inser nu) lilla skogspartiet bakom vårt hus.  

När jag var barn fanns det bara två kanaler på TV:n och när något nytt började på andra kanalen blippade en liten vit pil uppe i högra hörnet av rutan. Minns programmen Hajk och Vilse i Pannkakan, Beppes godnattstund och Fem Myror. Alla dessa har på något sätt lagt grunden för min kreativitet. Just det där att kunna skapa något av andra saker och att se de stora möjligheterna i det lilla omkring oss. 

Blir inpirerad av naturen och livet runtomkring. Älskar höstens frodighet!
Blir inpirerad av naturen och livet runtomkring. Älskar höstens frodighet!

Minns mina första sagoböcker med Plupp med det blåa håret uppe på fjället. Sedan började jag läsa seriemagasin. Först var det Kalle-Anka och Tintin som hade ganska spännande saker för sig. När jag kom in i tonåren var det kärlek och äventyr som dramatik som gällde och då gick jag över till Harlekinromaner, Starlet och Agent X9. Idag kan jag se kopplingarna mellan orädda kurviga kvinnor med svallande hår och mina grafiska uttryck med tydliga konturer i måleriet. Har funnit stor inspiration i fantasygenren och av konstnären Boris Vallejo´s verk.
 

Under åren har jag jobbat med en mängd olika saker som på olika sätt haft kopplingar till min barndom, och nu känns det som om jag hittat rätt fokus. Jag gör det jag känner att jag kan göra bra, och låter bli det andra. Att få vardagen att funka med en ett halvt fotbollslag av ungar under samma tak i kombination med ett kreativt sinne är en utmaning. Men det är det värt. 

Att vara nöjd och stå för det man gör känns viktigast för mig. Sedan när någon tycker om, och vill ha det man skapat, då blir man ju extra glad!

Hoppas du hittar något Du gillar!
//Rosa

 

Varje vår under Konstrundan i Östra Sörmland är min ateljé öppen för besök.
2018 hölls Konstrundan helgen den 5-6 maj!

ROSA: MAMMA/KREATÖR/LIVSPUSSLARE
ROSA: MAMMA/KREATÖR/LIVSPUSSLARE

bakgrund

Estetiska konststudier på gymnasiet, Bild-& formlinje,  fristående kurser i illustration, grafisk form samt copy. Utbildningar inom sälj- och marknadsföring och arbetat inom området. Sedan 2009 varvar jag jobbet som jag som grafisk kreatör 
( formgivning, layout, illustration, foton och texter) med konstnärsyrket. Det ger mig ett stort spelrum för nytänkande och utveckling av mitt skapande. 

2009
Galleri Aguéli/ Stockholm
2010
 ”Passion”  Galleri Zebra/ Södertälje 
2011  
”Art in mind” Brick Lane Gallery/ London.
2013
”Love is in the air” Galleri Westerlind/ Nyköping
2014
Deltagare på Stockholms Konstsalong
Galleri Sjöhästens Sommarsamling/Nyköping

2016
”Gott & Blandat” Galleri Westerlind/ Nyköping
2017
"Flower Power" Galleri Westerlind/ Nyköping "Dare to Dream" Galleri Engleson/ Stockholm.

Under åren har min konst även visats i cafeér och restauranger runt om i landet som:  Café Continental i Båstad, Mimmis Visthus i Norrköping, Hamnmagasinet i Nyköping och Busiz lunchrestaurang i Nyköping.


Just nu... 
kan man uppleva min konst i den populära lunchrestaurangen på Busiz vid Biostaden i Nyköping!