lite funderingar och vad som är på gång...

UTSTÄLLNINGAR OCH MER SOM ÄR PÅ GÅNG...

ROSAS KONSTKALENDER

LÄNKAR:

Med ljuset ökar kreativiteten och lusten att måla och skapa växer för varje dag som går. Drömmer och planerar just nu mina kreativa projekt både i konsten och i trädgården. Undrar hur tiden ska räcka till för allt jag vill göra. med andra ord känns det  som om våren kommer tidigt i år! 

Kommer även hålla lite målarkurser via Folkuniversitet under våren men kommer lägga mycket fokus på mitt skapande.
För framöver är det en hel del på gång som känns både roligt och spännande.

Under maj blir det först en stor utställning på Kinnekulle i samband med vårrundan, ska även försöka hinna med konstrundan här i Sörmland, medverka i en utställning Spanien med gruppen ARTISHOW och så min och Morgan Yngves egen utställning i härliga Falsterbo i juni. 
Mer färg och glädje till folket!

Önskar dig en härlig konst-vår och hoppas att vi ses!
/ Rosa

Vore roligt om du vill följa min instagram! 
mammarosaartworks

Senaste inläggen

Läs hela inlägget »

Nu gäller det att bunkra upp med godsaker inför vintern. Man blir lätt lite av en ekorre så här års. Värmeljus, gott i frysen nya soffkuddar, härliga mattor och kanske ett par nya tofflor? Vem vet vad som känns mest angeläget nu. Vi har alla våra egna knep för att få det att kännas mysigt och trivsamt. Den senaste perioden har vi över hela vårt avlånga land samtidigt haft både höst, britt-sommar och vinter. Lite märkligt och spännande på samma gång. Det är i alla fall ingen tvekan om att vi behöver finna alternativa värmekällor. Jo, jag menar som goda värmande soppor, trevliga stunder med människor vi tycker om, och så härlig färgstark konst så klart! Jag målar och fixar så att det ska finnas en del att välja på när frosten nyper i kinderna. Så håll utkik framöver. 
Tills vidare; Ha de gott! 
/Rosa

Läs hela inlägget »
Work in progress – Empowered 100x100cm Work in progress – Empowered 100x100cm

Efter en sommar med värme och sol över förväntan, känns det nu ganska skönt att plocka fram mysiga koftor och ljuslyktor framåt kvällningen. Trots att trädgården blivit hårt grillad dessa månader, finns liv kvar som de senaste dagarna poppat fram igen med nya knoppar i elfte timmen. Det är lätt att redan nu börja längta till nästa säsong och nya de projekt som ligger i skissboken. 

De senaste månaderna har jag nog mest varit lite överallt men ändå fått en del gjort. Hemmet och familjen har varit ett stort fokus och nu känner jag mig mer redo för, som man säger, "höstens utmaningar". I ateljén väntar en massa konstnärsmaterial  otåligt på mina idéer och det ska bli kul att sätta igång. 
 
Hösten smyger sig på med vindar, kringfarande löv och rodnande kärleksört. Själv tycker jag att detta är en härlig tid, när ordningen på något sätt återställs... Den äventyrslust som virvlat runt hand i hand med alla intryck och sprudlande sol har gjort mig lite mätt. Nu längtar jag efter lugn, harmoni och en känsla av överskådlighet. En önskan om "var sak på sin plats". 

Nästa helg firar vi återigen Kiladalens Dag här i området. På lördag mellan 10-15 har de flesta aktörerna längs gamla E4 öppet och bjuder på överraskningar och fina erbjudanden... Vilken utflykt! (På kvällen avslutas dagen kl.18.00 med  konsert, gemytligt mingel och prisutdelning i Lunda Kyrka, självklart fri entré.) 

Själv finns jag precis som föregående år på plats hos Rustik GårdsbutikÖllsta i Jönåker. Vi har öppet ända till 16.00 och förutom konst, färg och inredning kan du här fynda på loppisen i logen och unna dig en smarrig go-fika. Varmt Välkomna!
 

Läs hela inlägget »

Solsken solsken och åter solsken och helt plötsligt regn och svala vindar. Brunbrända och halvt grillade andas vi ut och inser att det faktiskt bara är i mitten av juni och inte slutet av juli.  Vilken början på sommaren det varit! Alla projekt och alla blommor är igång samtidigt och nog kan det vara på plats med en stilla undran... "Vad ska det bli av det här?"

Men nog är det vackert alltid och när växtligheten nu fått lite regn hörs nästan en lättnadens suck från trädgården. Själv har jag inte hunnit måla någoting den senaste månaden... på duk, vill säga...  Med blommor som skall planteras och falufärg som skall strykas på plankor har kreativiteten ändå fått sin beskärda del. Nu närmast väntar ledighet, samvaro med familjen och lite måleri mellan alla projekt.. Det känns toppen! Glad midsommar!

Läs hela inlägget »

Nu i helgen öppnade årets förhandsvisning av konstrundan på NK villan här i Nyköping.  38 av de drygt 60 konstnärer som deltar i öppet hus den 5-6 har valt att även visa upp sig i utställningen som pågår till den 28 april. Denna soliga lördag satte vi dessutom rekord i antalet vernissagebesökare! Det känns jätteroligt att få vara delaktig och ansvara för allt marknadsföringsmaterial och hemsida för konstrundan för andra året i rad. Det har blivit många timmar framför datorn, men så blev det ju  rätt bra tillslut ;-) Själv har jag inte hunnit måla så mycket nytt men jag har tavlan "Jungle Lovebirds" med på NK villan, där man dessutom kan äta jättegod lunch på vardagarna. Väl värt ett besök, såväl för sinnet som för magen! ;-)  Hoppas vi ses den 5-6 maj!

Läs hela inlägget »