OM Mammarosa

Sedan jag var mycket ung har jag hållit på att måla, fixa och skapa saker med händerna. Min närmaste inspiratör var min far som lärde mig vika och klippa magiskt fina pappersstjärnor, bygga drakar och kojor. Oftast var det utelek som gällde och många var äventyren i det (som jag inser nu) lilla skogspartiet bakom vårt hus.  

När jag var barn fanns det bara två kanaler på TV:n och när något nytt började på andra kanalen blippade en liten vit pil uppe i högra hörnet av rutan. Minns programmen Hajk och Vilse i Pannkakan, Beppes godnattstund och Fem Myror. Just det där att kunna skapa något av andra saker och att se de stora möjligheterna i det lilla omkring oss sådde ett frö av kreativitet.

Minns mina första sagoböcker med Plupp med det blåa håret uppe på fjället. Sedan började jag läsa seriemagasin. Först var det Kalle-Anka och Tintin som hade ganska spännande saker för sig. När jag kom in i tonåren var det kärlek och äventyr som dramatik som gällde och då gick jag över till Harlekinromaner, Starlet och Modesty Blaise.

Allt detta har format grunden för min konstnärsskap. Idag kan jag se kopplingarna mellan orädda kurviga kvinnor med svallande hår och mina grafiska uttryck med starka former i måleriet. Mycket av min inspiration kommer från konstnär som Boris Vallejo, John Bauer och Norman Rockwell. Genom åren har jag utvecklat ett  signifikant formspråk i det jag skapar och gör numera precis det jag känner för. Ibland målar jag mer traditionellt och med nästan fotografisk precision, ibland mera lekfullt med massor av färg och lite galna proportioner. Dynamik och energi är viktigt för mig. I do it the Mammarosa way – so to say!

Att ständigt utvecklas och prova nya tekniker och material känns viktigt för mig. Att ha roligt när man jobbar och vara nöjd med det man gjort är nummer ett!

TIDIGARE

2009 Galleri Aguéli/ Stockholm.    2010 ”Passion”  Galleri Zebra/ Södertälje.    2011 ”Art in mind” Brick Lane Gallery/ London. 2013 ”Love is in the air” Galleri Westerlind/ Nyköping.   2014 Stockholms Konstsalong.    2014 Galleri Sjöhästen/ Nyköping.
2016 ”Gott & Blandat” Galleri Westerlind/ Nyköping    2017 
"Flower Power" Galleri  Westerlind/ Nyköping.  2019 Art Jam/ Nyköping. 2019 "Dare to Dream" Galleri Engleson/ Stockholm  2021 "Konst på Luftkastellet" Engleson Gallerier/ Malmö


FÖR KOMMANDE VISNINGAR SE AKTUELLT
 

BAKGRUND

Estetiska konststudier, Bild-& formlinje, Utbildningar och kurser i illustration, grafisk form samt copy.  Utbildningar och arbete inom sälj- och marknadsföring. Konstnär och kreatör på heltid sedan 2009.