Trädgårdens mysterier

Jättedaggkåpa, Gräslök och Blodalunrot tillsammans med färdigblommad kaprifol Jättedaggkåpa, Gräslök och Blodalunrot tillsammans med färdigblommad kaprifol

Varje morgon tar jag mitt morgonkaffe och går en sväng i trädgården. Innan alla vaknat, innan trafiken på gården och på vägen kommit igång. Man kan nästan höra hur grönskan andas. Fåglarna pratar lite stilla med varann och daggvått gräs letar sig in i foppatofflorna.

Överallt känns det som om trädgården vilar efter nattens äventyr. Kanske pyttesmå trädgårdsälvors dans med glittriga skalbaggar och glänsande trollsländor i morgondimman? 

På Daggkåpans blad ligger ännu glittriga droppar av vatten, Gräslökens blommor gungar och överallt spretar det åt olika håll. Endast stenarna ligger helt stilla. Trygga, tunga och rogivande.  Skvallrar inte ett dugg om någonting. Jag gillar stenar, det gör jag verkligen. De kan tittas på, sittas på, kännas på, flyttas runt, målas på och användas om och om igen. De vissnar aldrig och blir aldrig uppätna av hungriga smådjur.

I en gammal stock bor det en familj myror... eller en flock, en ganska stor flock faktiskt. De skenar redan runt och har sin agenda i full gång. Om en stund är jag ungefär likadan. Har lite måleri som skall färdigställas inför helgen, lite bakning, och lite trädgårdsdekor att skapa. har skissat en hel del så vi får se vad det blir. Dessutom fyller mina minstingar 9 år idag så det blir en hel del mys också, och gofika!

Välkomna imorgon lördag och på söndag mellan 11-16!
Trevlig Helg!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Sara » Alltid på språng:  ”För några veckor sedan började jag märka konstigt beteende från min man och fick..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-